Omstillingsprosesser

 

Endringsprosesser kan være krevende å lede.

Det er viktig at medarbeidere må se og forstå hva endringen er, hvorfor endringen skal gjennomføres og hvordan de selv kan bidra.

Jeg hjelper deg med strategi, planlegging og gjennomføring og gjør det du liker minst i omstillingsprosesser. 

 

Ta kontakt

Jeg er svært fornøyd med Yvonne Fosser sitt bidrag inn i Visolit og kan absolutt anbefale henne til kulturutvikling og endringsprosesser.

- Hege Støre

Administrerende Direktør, Visolit Norway AS

Er du i ferd med å implementere ny strategi?

Vi vet at de aller fleste endringsprosesser ikke blir vellykket. I endringsprosesser er det viktig at kompetente medarbeidere må se og forstå hva endringen er, hvorfor endringen skal gjennomføres og hvordan de selv kan bidra.

Kultur kan spise strategi til frokost. Jeg hjelper deg med å forankre strategien.

Har du konflikter på arbeidsplassen?

Vi har både kalde og varme konflikter på jobben. De kalde er saksorienterte og vi har forskjellige roller, som feks under lønnsforhandling. Vi klarer å holde hodet kaldt og følelsene i sjakk. Det er både vanlig og sunt med spenninger som dette i arbeidsmiljøet.

Det er de varme konfliktene som kan være skadelig for miljø og resultater og direkte helsefarlig for enkeltpersoner. Det er de som gjør at vi blir sinte, lei oss og føler ubehag. Det er de som gjør at mange ligger våkne på nettene og gruer seg til å gå på jobben. Min erfaring er at mange ledere og ansatte venter altfor lenge med å rydde opp i de varme konfliktene, rett og slett fordi det er vanskelig. Da kan det være nyttig å ta inn en objektiv part som kan bidra.

Varme konflikter på jobben? Jeg hjelper deg gjerne.

Yvonne Fosser ble leid inn som HR-konsulent i forbindelse med en særdeles betent situasjon mellom min leder og meg som ansatt.

Yvonne kom inn og var opptatt av å ta vare på og hjelpe begge parter i konflikten – ikke bare min arbeidsgiver som hadde leid henne inn. Hun opprettet raskt en god dialog ved å kombinere en tydelig profesjonalitet med å være menneskelig og nær, og tok seg av mye av kommunikasjonen slik at jeg følte meg godt ivaretatt og mindre alene i prosessen. Hun var med på alle møter og hun deltok alltid i dialogen mellom meg og min leder. Det føltes veldig trygt og godt å kunne snakke med henne på tomannshånd både før og etter møter og å ha henne tilstede under møter. Hun har også fulgt opp i etterkant med diverse ting som har oppstått og hun virker oppriktig opptatt av hva min fremtid bringer.

Takket være Yvonne ble situasjonen og arbeidsforholdet avklart på en raskere, bedre og mer verdig måte og det er jeg takknemlig for. Jeg er også av den oppfatning at hun bidro til å løse konflikten med et utfall både jeg og min arbeidsgiver er fornøyd med.

Det eneste jeg ville ha ønsket meg annerledes med prosessen foruten at den ikke hadde vært nødvendig å gjennomgå, var at Yvonne kunne blitt bragt inn tidligere.

- Anonym

For en tid tilbake ble jeg stilt i et dilemma på min forrige jobb: Skulle jeg kjempe for en jobb som jeg ikke var ønsket i, eller skulle jeg akseptere en frivillig sluttpakke. Det var i denne sammenhengen jeg ble kjent med Yvonne som var innleid i selskapet.  Jeg hadde flere samtaler med Yvonne og min tidligere sjef, både begge to sammen og med Yvonne alene. Yvonne jobbet for min sak og førsøkte å komme til fornuftige gode løsninger for alle parter. Yvonne er meget profesjonell innen sitt fag og er meget dyktig. Hun jobber for gode løsninger for alle parter. Hun er lyttende til de ansatte som er satt i en meget vanskelig situasjon, og er tilgjengelig gjennom den vanskelig perioden. Det er helt tydelig at Yvonne bryr seg. Bryr seg om de ansatte og ikke bare er en budbringer for høyere ledelse. Jeg vil på det sterkeste anbefale Yvonne til alle som trenger en HR konsulent eller en rådgiver innenfor HR. Og trenger dere rådgivning i karriere eller hvordan skaffe seg en ny jobb, så kan hun hjelpe med det også.

- Anonym