YVONNE FOSSER

Om meg

  • Over 20 års erfaring som HR-direktør fra blant annet i DHL, Felleskjøpet, Hewlett-Packard Norge og Innovasjon Norge.
  • Har sittet i toppledergrupper og hatt ansvar for utvikling av strategisk HR med fokus på kultur- og endringsprosjekter, etablering av ledelsesprogrammer og talentutvikling, både nasjonalt og internasjonalt.
  • Styremedlem i Ungt Entreprenørskap og Studentforeningene på BI, samt bred mentorerfaring for kvinner med flerkulturell bakgrunn.
  • Siviløkonom og har masterkurs i arbeidsrett og Human Resource Management ved BI, samt praktisk pedagogisk utdanning ved Universitetet i Oslo.

Som direktør for kultur, kompetanse og HR i Innovasjon Norge jobbet jeg med:

Massive endringsprosjekter, nedbemanning, restrukturering og innføring av ny teknologi for 700 ansatte i 30 land. Finansielle resultater: Reduserte kostnader med 6 prosent, leverte samtidig 24 prosent økning i leveranser til næringslivet. Reduserte saksbehandlingstid fra 60 til 4 dager

* Employer Branding: Vi ble i perioden kåret som den mest attraktive arbeidsplassen ihht. Universum tre år på rad

* Bygget en strategisk HR-avdeling

* Medarbeiderundersøkelsen i perioden: 4 eller bedre i gjennomsnittsscore, der 5 var best

* Vi utviklet og gjennomførte lederutviklingsprogram for 80 ledere

* Sykefraværet var signifikant lavere enn i markedet

Erfaring Hewlett-Packard

Utviklet og gjennomførte verdiprosesser for å øke engasjement, trivsel og effektivitet i bedriften

Medansvarlig for flytteprosessen for 400 ansatte – resultatet ble høyt engasjement og tilfredshet

Utviklet og gjennomførte talentprogram

Jobbet med implementering av SetteSpor-strategi:

* Bli den beste arbeidsplassen i Norge, ihht. Great Place to Work. Fikk topp 10 begge årene vi deltok.

* Bli den mest synlige aktøren i IT-sektoren i Norge. Ansatte engasjerte seg i sosiale medier, vi lagde blogg og fikk svært mye mediedekning. Vi styrket omdømmet og synlighet i media med 600 prosent.

* Imponerende vekst i markedet. Vi leverte gode resultater i perioden og Norge ble «beste praksis» på flere områder i HP WW. Finansielle resultater: doblet bunnlinjen fra 2012 til 2013, kostnadsreduksjon på 44 prosent i løpet av 18 måneder. Forbedret kundetilfredshet med 5 prosent, medarbeidertilfredshet med 9 prosent.

Yvonne Fosser har vært min mentor siden 2014. Gjennom en-til-en samtaler har Yvonne hjulpet meg med å sortere tanker, stilt spørsmål som setter i gang tankeprosesser og veiledet meg til å kunne definere fremtidige fokusområder og mål.

Hun er en usedvanlig god lytter med en unik tilstedeværelse. I samtale med Yvonne, føler jeg meg viktig og at hun er genuint interessert i akkurat meg og mine tanker. Du vet når du har vært på et bra foredrag og du går ut av derfra motivert og klar for å ta grep? Jeg får alltid en ny glød og ser verdensbilde klarere etter å ha hatt en samtale med Yvonne.

På egenhånd kan det være lett å falle tilbake til gamle tankesett. Derfor har en langsiktig mentorrelasjon vært avgjørende. Hun hjelper meg å bli den beste utgaven av meg selv, og hjelper meg å holde det vedlike og videreutvikle. Yvonne er min PT, bare for hodet.

Yvonne er faglig dyktig med mennesker og relasjonsbygging. Hun har en unik evne til å koble mennesker og ideer sammen. Jeg har brukt henne som foredragsholder om selvledelse for butikkledere på et kjøpesenter i Oslo. De ansatte opplevde foredraget som nært og motiverende. De fikk med seg tankesett de kunne bruke til å lede seg selv og andre. Yvonne har også vært en avgjørende støtte for at jeg gjennomførte en workshop, og viste også der at hun er god med grupper.

Jeg kan varmt anbefale Yvonne Fosser. Hun vil utgjøre en forskjell for deg, dine kolleger og din arbeidsplass.

- Pauline Johansen

Senterleder, Manglerud Senter, OBOS Eiendom

Jeg har selv fått oppleve Yvonne «in action» – utrolig givende både på personlig og profesjonelt nivå. Med en kirurgs blikk fant hun årsaken til utfordringene organisasjonen hadde og kom med løsninger som skapte mer samhold. Flott å se at hun nå er tilgjengelig for alle som trenger det og at tiden hennes ikke er i bundet opp til et  firma. 

Lykke til Yvonne Fosser og til alle dine kommende heldige kunder!

- Rita Nilsen

Grunnlegger av stiftelsen Retretten. Nasjonal faglig leder rehabilitering, IOGT Norge

Jeg har kjent Yvonne Fosser i flere år gjennom yrket vårt og har lært henne å kjenne som en meget dyktig og profesjonell leder.
Yvonne har en unik evne til å få folk til å lytte, samarbeide og nå potensialet sitt. Hun gjør det på en måte som løfter samtidig, som hun inspirere til endring i både organisasjoner og hos enkeltpersoner. Hennes brede erfaring både nasjonalt og internasjonalt gjør at hun raskt setter seg in i komplekse oppgaver og finner de beste løsningene til beste for både bedrift og ansatt. Hun forstår alle nivåer i en organisasjon. En av de personlige egenskapene hennes som gjør at jeg bruker henne som en sparringspartner er at hun alltid er hundre prosent tilstede i det hun gjør.

Hun har en fantastisk måte å se tingene på som imponerer og jeg opplever alltid henne som en troverdig samtalepartner som vil det beste for deg uansett hva som skjer.

Jeg kan med hånden på hjertet si at jeg anbefaler Yvonne på det sterkeste – med henne på laget får du raskt resultater.

- Kathleen Offman Mathisen

Global HR Director and Internal Communication, Grieg Seafood ASA

Yvonne is a very positive and motivating person and leader. She has the ability to get employees to see themselves from a different perspective and better understand the workplace environment. She can make you reflect on how to prioritize tasks in smarter way during a hectic workday and understand that what you do and how you do it, is a choice. She taught me how to collaborate with my colleagues and transfer this understanding to external relationships outside the company. And most importantly, she taught me yo be absolutely present when interacting with people at work.

- Inge Håland

Manager Product sales, Visolit